//
Certifierad Produktägare i Scrum (CSPO)

Om utbildningenScrum_Product_Owner_Seal

Genom att sammankoppla produktledningen med produktutvecklingen minskar Scrum den klyfta som traditionellt funnits mellan marknads- och teknik/utvecklingssidan i många verksamheter.

Som produktägare i Scrum styr du projekt- eller utvecklingsarbetet själv istället för att förlita dig på en projektledare, och har till din hjälp en coach (Scrum Master) som hjälper teamet att arbeta effektivt och stödjer samarbetet inom och utom teamet.

Som deltagare får du en praktisk inblick i rollen som produktägare i Scrum och hur du tillsammans med Scrum Master leder ett eller flera agila, lättrörliga, utvecklingsteam och samverkar i en agil organisation. Övningar, fallstudier och exempel används för att ge en konkret uppfattning om denna yrkesroll.

CSPO är en standardiserad kurs som ursprungligen tagits fram av Scrum Alliance.  Denna kurs har vidareutvecklats av mig, Mikael Lundgren, med utgångspunkt i kursledarens egna erfarenheter, med stöd och inspiration från Ken Schwaber, Mike Cohn, Stefan Bükk, Don Reinertsen mfl.

Kursmaterial

Agil produktledning - bokCertifierade deltagare får ett exemplar av boken Agile Product Leadership som sammanfattar utbildningen och innehåller många konkreta verktyg, tips och förstås en hel del anekdoter.

Boken, som är på 160+ sidor finns bara att få tag i genom våra utbildningar, och innehåller förutom Scrum samtliga praktiska verktyg vi går igenom, en titt på olika agila organisationsformer kring produktledningen, en praktisk genomgång av vår egna modell för kapacitetsdriven portföljstyrning – Levlamodellen – och förstås en mängd anekdoter och exempel från författarens mångåriga erfarenhet av agila ramverk och produktutveckling.

Vi erbjuder boken även i Kindle-format, och inom kort även på svenska!

Format

Utbildningen är två heldagar. Förutom våra öppna kurstillfällen kör vi utbildningen ibland internt, något som varit populärt hos bl.a. konsultbolag och större industrier. Kontakta oss för ett förslag som passar din verksamhet!

Utbildningen finns även i en engelsk version på begäran.

Om utbildaren

Mikael Lundgren har arbetat med produktutveckling sedan 1994, med fokus på lättrörliga arbetssätt sedan 2001.

Mikael blev Certifierad Scrum Trainer 2006, och var först med att erbjuda en certifierande svensk utbildning för produktägare 2008.

Idag arbetar han som konsult, coach och utbildare inom området.

Anmäl dig

Okt
20
tis
09:00 Certifierad Scrum Master
Certifierad Scrum Master
Okt 20 @ 09:00 – Okt 21 @ 16:30
En modern utbildning för dig som arbetar som Scrum Master, eller vill veta mer om denna yrkesroll. Kursen blandar teoretisk genomgång och fallstudier med grupparbeten i mindre grupper, där vi byter erfarenheter och diskuterar verktyg[...]