//
Certifierad Produktägare i Scrum (CSPO)

Om utbildningenScrum_Product_Owner_Seal

Genom att sammankoppla produktledningen med produktutvecklingen minskar Scrum den klyfta som traditionellt funnits mellan marknads- och teknik/utvecklingssidan i många verksamheter.

Som produktägare i Scrum styr du projekt- eller utvecklingsarbetet själv istället för att förlita dig på en projektledare, och har till din hjälp en coach (Scrum Master) som hjälper teamet att arbeta effektivt och stödjer samarbetet inom och utom teamet.

Som deltagare får du en praktisk inblick i rollen som produktägare i Scrum och hur du tillsammans med Scrum Master leder ett eller flera agila, lättrörliga, utvecklingsteam och samverkar i en agil organisation. Övningar, fallstudier och exempel används för att ge en konkret uppfattning om denna yrkesroll.

CSPO är en standardiserad kurs som ursprungligen tagits fram av Scrum Alliance.  Denna kurs har vidareutvecklats av mig, Mikael Lundgren, med utgångspunkt i mina egna erfarenheter, med stöd och inspiration från Ken Schwaber, Mike Cohn, och Don Reinertsen mfl.

Kursmaterial

Bok om lättrörlig produktledningCertifierade deltagare får ett exemplar av boken Lättrörlig produktledning med Lean och Scrum - en bok på svenska som sammanfattar utbildningen och innehåller många konkreta verktyg, tips och förstås en hel del anekdoter.

Boken, som är på knappa 100 sidor, skrev jag för att jag själv tycker det saknas bra böcker på svenska om att arbeta lättrörligt. (Om den är bra eller inte är förstås subjektivt, men ingen har sagt något elakt om den än – och jag har försökt skriva den som en bok jag själv skulle vilja läsa)

Format

Utbildningen är två heldagar. Förutom våra öppna kurstillfällen kör vi utbildningen ibland internt, något som varit populärt hos bl.a. konsultbolag och större industrier. Kontakta oss för ett förslag som passar din verksamhet!

Utbildningen finns även i en engelsk version.

Om utbildaren

Mikael Lundgren har arbetat med produktutveckling sedan 1994, med fokus på lättrörliga arbetssätt sedan 2001.

Mikael blev Certifierad Scrum Trainer 2006, och var först med att erbjuda en certifierande svensk utbildning för produktägare 2008.

Idag arbetar han som konsult, coach och utbildare inom området.

Anmäl dig

Mar
10
tis
09:00 Certifierad Produktägare i Scrum
Certifierad Produktägare i Scrum
Mar 10 @ 09:00 – Mar 11 @ 16:30
CSPO är en mycket interaktiv utbildning för dig som behöver förstå agil produktledning på djupet. Teoretiska och praktiska genomgångar varvas med grupparbeten och övningar under båda dagarna och tillfällen till frågor är integrerat i formatet.[...]