Norrsken – i söder

Norrsken över skogsbryn

Norrsken över skogsbryn

Den senaste månaden har vi blivit bortskämda med att få se norrsken på sydliga breddgrader, i oktober så långt ned som över stora delar av Europa! Detta hänger förstås ihop med att vi är inne i en cykel av förhöjd solaktivitet, och även om toppen på denna som inföll 2013 var betydligt svagare än förväntat, har vi fått kompensation under det här året med några fantastiska skådespel på kvällshimlen.

För mig som är uppväxt norr om polcirkeln var detta förstås vardagsmat under många års tid, men jag blir ändå förundrad när det inträffar, och har stått och huttrat med kameran på stativet flera kvällar den här hösten. Nästa tillfälle förutspås till kommande kvällar (2/11 och 3/11 i skrivande stund) så var på din vakt, kanske får du också möjlighet att se ett norrsken!

I och med december månad stänger vi butiken för våra kurser denna vinter, med utbildningen Certifierad Produktägare i Scrum som går av stapeln i mysiga lokaler centralt i Stockholm på Freys Hotel 15-16 december. Missa inte chansen att ta del av agila beslutssystem och mycket annat såväl inom som bortom Scrum. Inom kort kommer kalendariet upp för vårens utbildningar och seminarier. Men först ska jag ut och fotografera!

/Mikael