AI i praktiken

Vad har Top Gun, Whitney Houston, och Snuten i Hollywood gemensamt med modern produktion av dansmusik?

Jo, alla använder de det karaktäristiska soundet av en av världens mest sålda synthesizers, Yamaha DX7. Dess matematiskt metalliska sound slog musikvärlden med häpnad 1983, när syntar var något man förknippade med inte särskilt realistiska ljud genererade av analoga kretsar.

Den är också notoriskt svår att programmera, och därför kommer det sällan nyskapade ljud för den, utan studios världen över har använt i stort sett samma uppsättning ljud i decennier – fram tills jag tränade ett AI-system att skapa nya ljud och klanger till den under 2023!

Jag arbetar vanligtvis som konsult med förändrings- eller interimsuppdrag, men anlitas ofta som föredragshållare och håller utbildningar regelbundet sedan 2006. Nu kan du anlita mig för att få del av min fleråriga erfarenhet inom maskinlärning/AI, som konsult eller föredragshållare!

Läs mer, eller kontakta mig om du vill diskutera ett upplägg för ditt team, din avdelning, eller kanske en företagskickoff – då får du inte bara veta hur det gick med min app för ljudprogrammering, utan också insikt i hur du kan använda liknande tekniker för data i din verksamhet!

/Mikael