En okomplicerad Jul

Tack till kunder och samarbetspartners för ett intressant år. Vi står inför stora utmaningar men också möjligheter framåt, och i skuggan av både instabil ekonomi och världsläge tar maskininlärning, eller AI, mycket stora kliv. Det blir verkligen intressant att se hur detta kommer att förändra världen framöver.

Under julen har jag traditionellt försökt koppla bort omvärlden och istället hinna ikapp med läsning. Så här vill jag dela med mig ett par lättsmälta lästips om just AI och relaterade frågor som jag själv knåpat med under året.

Först ut är ett sammandrag av ett föredrag jag fick möjlighet att hålla i regi av UNIK Partner i Uppsala – stort tack för ett bra arrangemang! Jag passade på att sammanställa några enkla knep och verktyg för att lära sig känna igen och hantera komplexitet i sin produktportfölj i en handbok som går att ladda ned här. Hoppas du hittar något som kan ge dig inspiration när du kommer tillbaks till arbetet!

Parallellt med verksamhetskonsulting och mentorskap har jag utvecklat ett AI-system för att generera ljudprogram till det som ibland brukar kallas för ”världens mest kända, och mest komplexa synt” : Yamaha DX7. Även om du inte vet vad jag pratar om, så hoppas jag att du kan hitta lite rolig läsning, och en introduktion till hur maskininlärning kan tillämpas för att lösa kreativa problem på min personliga blogg – första inlägget i en växande serie finns att läsa här.

Slutligen önskar jag dig som läser det här en riktigt fin julledighet, och ny energi till kommande år!

/Mikael